ALERTA! Focarul de la un centru de asistenta sociala din Urlati a ajuns la 44 de cazuri!

În cursul săptămânii trecute, autoritățile anunțau un focar nou de COVID-19 la un centru de asistență socială din județul Prahova, fără precizarea localității. Azi aflăm că este vorba despre un centru de îngrijire a persoanelor adulte, din Urlați, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Prahova: Din păcate veștile nu sunt bune!

„În urma testării întregului efectiv de aici (98 de persoane, dintre care 45 sunt beneficiari, iar 53 sunt angajați), precizăm că numărul total al infectărilor a ajuns la 44 de persoane. Dintre acestea, 39 sunt beneficiari, iar cinci sunt din rândul personalului angajat. În urma evaluărilor medicale, 24 dintre adulții internați în această unitate au fost transferați la spital, ceilalți au rămas în centru, fiind evaluați zilnic de un medic internist de la Spitalul Urlați (desemnat de DSP Prahova). De asemenea, s-a dispus și izolarea celor cinci angajați confirmați cu noul coronavirus”, transmit reprezentanții Instituției Prefectului Județului Prahova.

ATENȚIE: În prezent sunt active 11 focare (cinci la agenți economici, unu la o instituție publică, unu la o subunitate de poliție, trei în centre de îngrijire a persoane adulte, unul într-un centru de plasament minori).