ALARMANT: La nivel national, au fost raportate 4016 cazuri noi. Prahova are 163!

GCS informează că, până miercuri, 14 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 164.477 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

122.714 pacienți au fost declarați vindecați.

Din ce în ce mai grav. Din ce în ce… se adeveresc spusele medicilor care… ca pe marginea șanțului, sunt înjurați, blestemați și luați „peste picior”, doar pentru că dau sfaturi și luptă în LINIA I, chiar în ciuda unui sistem medical șchiop, nevolnic, care zeci de ani a avut de suferit și chair în ciuda celor care NU VOR SĂ ÎNȚELEAGĂ CĂ ESTE PERICOL, CĂ ESTE NECESAR SĂ NE PROTEJĂM CU TOȚII. Așadar, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate, ATENȚIE, 4.016 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Prahova a raportat 163 de cazuri noi.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova 7301 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul prahovenilor testați pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 245 au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Ultimul deces asociat infecției cu SARS-CoV-2 a fost înregistrat la o persoană de sex masculin de 63, cu comorbidități.

Dintre cele 378 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, 358 sunt ocupate. La ATI, toate locurile alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate. (*Situația este în dinamică, iar aceste informații pot suferi modificări de la o oră la alta)

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 29928 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 1792 decizii de izolare și 8974 decizii de carantină.

Au fost efectuate verificări la 1251 persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 1979 persoane. Au fost oprite în trafic 505 autoturisme în vederea controalelor specifice contextului și 177 societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.

În urma acestor demersuri, au fost aplicate 158 sancțiuni (156 pentru pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilientei comunităților, conform Legii nr. 55/2020, 2 pentru fapte de natură economică în context COVID-19).

Valoarea totală a amenzilor a fost de 5100 lei.

Detalii: https://www.bucurestibusiness.ro/alarmant-la-nivel-national-au-fost-raportate-4016-cazuri-noi-capitala-are-669/