971 de interventii de urgenta ale SAJ in ultimele 3 zile

În perioada 12-14 aprilie, echipajele Serviciului Județean de Ambulanță Prahova au intervenit în nu mai puțin de 971 de urgențe, dintre care, ca în fiecare weekend au fost și câteva accidente rutiere grave (de această dată 3, restul fiind soluționate ca tamponări), dar și situații ieșite din tipar și… intoxicații grave voluntare sau accidentale cu medicamente sau substanțe toxice.
Astfel, e de remarcat cazul unui bărbat de 43 de ani din Românești, cu intoxicație acută voluntară cu medicamente, transportat la SJU Ploiești. La numai vreo trei ore distanță, s-a intervenit la Breaza, pentru un bărbat de 75 de ani, respectiv pentru o femeie de 66 de ani, în stare gravă, ambii victime ale unei intoxicații accidentale acute cu substanță toxică. Victimele au ajuns la Spitalul Municipal Câmpina.
Un alt caz s-a înregistrat sâmbătă, în satul Palanca (comuna Râfov)- o tânără de 19 ani cu intoxicație acută cu CO, transportată la SJU Ploiești.
În cursul aceleiași zile, o femeie de 47 de ani din Poiana Câmpina a avut nevoie de intervenția celor de la Ambulanță, având o plagă înjunghiată hemitorace posteior drept,compensată hemodinamic; a fost tranportată la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.
De asemenea, un bărbat de 59 de ani a ajuns la spital, după o intoxicație în urma inhalării unor vapori de hidrogen sulfurat.
Așa cum v-am informat la timpul respectiv în cursul zilei de duminică, s-a intervenit în cazul unui bărbat căzut într-o fântână din satul Stoenești, din nefericire decedat prin precipitare.
(*informații potrivit raportului de activitate postat pe ambulantaprahova.ro)

foto: ziare.com

S-a intervenit la Breaza, pentru un bărbat de 75 de ani, respectiv pentru o femeie de 66 de ani, în stare gravă, ambii victime ale unei intoxicații accidentale acute cu substanță toxică. Victimele au ajuns la Spitalul Municipal Câmpina.