7.685 de pacienti cu COVID-19 s-au vindecat pana azi! Sunt, insa, 190 de cazuri noi, dintre care 2 în Prahova!

Grupul de comunicare Strategică informează că,  până marți, 12 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 15.778 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că, dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.685 au fost declarate vindecate și externate, ceea ce înseamnă aproape jumătate din numărul total de cazuri.

Potrivit informațiilor oficiale, de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 190 de noi cazuri de îmbolnăvire.

 Prahova are două cazuri noi!

în județul Prahova, la data de 12 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 85 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit 13 persoane și au intrat alte zece. În carantină instituționalizată se află 301 persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului au fost recoltate 2914 probe în vederea depistării noului coronavirus. 78 de prahoveni au fost diagnosticați cu COVID-19, dintre care patru au decedat, 58 au fost declarați vindecați și externați, iar 16 se află internați. Dintre aceștia, trei sunt în stare gravă, fiind internați la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde sunt ventilați mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

În cursul zilei de 11 mai, au fost realizate controale la 15 agenți economici din Prahova (13 societăți comerciale, două PFA), au fost legitimate peste 1000 de persoane și oprite în trafic aproape 700 de autoturisme.

În urma acestor acțiuni, au fost aplicate 290 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 133.000 lei. Dintre acestea, zece au fost pentru fapte de natură economică, 243 au fost pentru contravenții în context, iar 37 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

În urma verificărilor, polițiștii prahoveni au deschis și două dosare de cercetare penală pentru două persoane. Una dintre ele va fi anchetată pentru fals în declarații cu privire la motivul deplasării, iar alta pentru alte infracțiuni săvârșite în context.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență solicită cetățenilor să respecte prevederile Ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști, purtarea măștii în spațiile publice.

Detalii: 7.685 de pacienti cu COVID-19 s-au vindecat pana azi!