7.245 pacienti cu COVID-19 s-au vindecat pana acum! GCS a raportat, insa, 226 cazuri noi! Prahova, NICIUN CAZ NOU!

Grupul de Comunicare Strategică informează că, până luni, 11 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 15.588 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Vestea bună este că, dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.245 au fost declarate vindecate și externate.

Potrivit informațiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 226 de noi cazuri.

 Județul Prahova NU A MAI RAPORTAT NICIUN CAZ NOU!

 Matematica e simplă: din totalul de 76 de cazuri raportate în total, acum mai sunt active doar 14 la nivelul județului.

 în județul Prahova, la data de 11 mai 2020, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 88 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. În ultimele 24 de ore, de sub măsura izolării voluntare și, implicit, evidența DSP-ului, au ieșit nouă persoane și au intrat alte patru. În carantină instituționalizată se află 308 persoane.

De la începutul epidemiei și până în prezent, dintre cei 76 de prahoveni diagnosticați cu noul coronavirus, patru au decedat, 58 au fost declarați vindecați și externați, iar 14 se află internați. Dintre aceștia, trei sunt în stare gravă, fiind internați la secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, unde sunt ventilați mecanic.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și au acționat pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, fluidizarea circulației rutiere, dar și în alte misiuni impuse de contextul actual. Verificările au vizat atât persoanele fizice, cât și o serie de agenți economici.

În cursul zilei de 10 mai, au fost realizate controale la 15 agenți economici din Prahova (șase societăți comerciale, nouă PFA), au fost legitimate peste 1100 de persoane și oprite în trafic aproape 800 de autoturisme.

În urma acestor acțiuni, au fost aplicate 226 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 74.000 lei. Dintre acestea, trei au fost pentru fapte de natură economică, 188 au fost pentru contravenții în context, iar 35 au fost date pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele militare.

În urma verificărilor, polițiștii prahoveni au deschis și un dosar de cercetare penală pentru o persoană care ar fi prezentat oamenilor legii adeverință de angajat cu date false.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență solicită cetățenilor să respecte prevederile Ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști, purtarea măștii în spațiile publice.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus reprezintă modalitatea cea mai sigură de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Detalii: 7.245 pacienti cu COVID-19 s-au vindecat pana acum!