3,2 milioane de masti au ajuns în Prahova! Acestea vor fi distribuite catre 65.000 de persoane

Aproape 65.000 de prahoveni vor intra în posesia măștilor de protecție, asigurate de Guvernul României, în baza Ordonanței de urgență nr. 78/2020.

În Prahova, TIR-urile cu aceste echipamente au ajuns, vineri, la Direcția de Sănătate Publică. Județului nostru i-au revenit 3246300 de măști, care vor fi ridicate și distribuite la nivelul Unităților Administrativ Teritoriale către 64926 de beneficiari. Listele cu aceste persoane au fost întocmite la nivelul fiecărei autorități locale, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Prahova.

Conform Ordonanței de Urgență, aceste materiale sunt pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza UAT-urilor, definite ca fiind:

a) persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

b) persoanele din familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

c) pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei inclusiv, reprezentând nivelul indemnizației sociale pentru pensionari prevăzute de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 6/2009 privind instituirea pensiei sociale minime garantate, aprobată prin Legea nr. 196/2009, cu modificările ulterioare;

d) persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestațiile sociale prevăzute de art. 42 și 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Fiecărui beneficiar îi vor reveni 50 de măști. Ridicarea acestora de către reprezentanții autorităților locale a început deja, urmând ca în această săptămână să ajungă și la categoriile de persoane amintite mai sus.