Creste iar numarul cazurilor de Covid19

Grupul de Comunicare Strategică informează că, până miercuri, 26 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 81.646 de  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Până acum, 36.286 pacienți au fost declarați vindecați și 9.911 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

CRESC, DIN NOU, CIFRELE! SEMN CĂ… NU E BINE! În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.256 (!) cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

De remarcat, mai multe județe au raportat cifre în creștere în ceea ce privește cazurile noi, precum: Brăila, Covasna, Dâmbovița, Galați, Vâlcea, Tulcea, Teleorman… Județul Iași a raportat 72 de cazuri (cel mai mare număr după București, capitala depășind pragul de 10.000 de cazuri în total), în vreme ce singurul județ cu 0 cazuri noi este Ialomița!

ATENȚIE: Prahova a raportat 65 de cazuri noi și se apropie de un total de… 4.000 de cazuri!!!

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 3899 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care 880 sunt raportate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova ca fiind cazuri active. Din totalul celor confirmați de la începutul epidemiei, 134 de prahoveni au decedat. Ultimele decese asociate COVID-19 au fost în rândul a două persoane de sex masculin (72 și 75 de ani).

Conform DSP Prahova, în prezent, 9 focare sunt declarate active, cu un total de 218 persoane. Trei sunt la agenți economici, unul în cadrul unui department al unei instituții publice, patru la centre medico-sociale destinate îngrijirii persoanelor adulte (două dintre ele sunt în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, două sunt private) și unul la un centru de plasament minori (în subordinea DGASPC)

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 290 de paturi sunt ocupate. La ATI, toate cele 20 de locuri allocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 au fost raportate ca fiind ocupate. Unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești este, momentan, indisponibilă din cauza unei defecțiuni tehnice.
De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 730 de decizii de izolare și 3630 de decizii de carantină.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 19370 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.

Echipaje mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne au continuat acțiunile privind ordinea și siguranța publică și alte misiuni impuse de contextul actual.

Au fost efectuate verificări la 2165 de persoane dintre cele care au decizii de carantină sau de izolare la domiciliu, emise de către DSP Prahova. Au fost legitimate alte 1051 de persoane, 595 de auto au fost oprite în trafic în vederea controalelor specifice contextului și 160 de societăți comerciale au fost, de asemenea, verificate.
În urma acestor demersuri, au fost aplicate 80 de sancțiuni (10 în baza Legii 61/1991 în context Covid-19, 70 pentru nerespectarea măsurilor de asigurare a rezilienței comunităților, conform Legii 55/2020).
Valoarea totală a amenzilor a fost de 6400 lei.

DETALII: https://www.bucurestibusiness.ro/grav-gcs-anunta-1-256-de-cazuri-noi-la-nivel-national-capitala-a-trecut-pragul-de-10-000-de-cazuri-in-total/