193 de cazuri noi cu COVID-19 si 406 persoane vindecate. PRAHOVA- 33 de cazuri!

Grupul de Comunicare Strategică informează că până astăzi, 6 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.057 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 406 au fost declarate vindecate și externate.

Demn de remarcat, NUMAI 193 noi cazuri de coronavirus raportate în România în ultimele 24 de ore. Asta înseamnă, practic cea mai mică creștere de cazuri comparativ cu cifrele raportate în ultimele 7 zile.

Județul Prahova are azi 33 de cazuri.

*

În data de 06 aprilie 2020, la nivelul județului Prahova, sunt monitorizate de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) 2771 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu. Dintre acestea, 144 au intrat în evidența DSP în ultimele 24 de ore, iar 839 au ieșit de sub măsura izolării voluntare. În carantină instituționalizată se află, în prezent, 615 persoane în 13 unități de cazare de pe teritoriul Prahovei.

Controalele derulate de forțele de ordine din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) au continuat, fiind întreprinse în vederea combaterii răspândirii noului coronavirus, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Au fost realizate verificări atât în rândul persoanelor fizice, cât și a agenților economici.

Potrivit autorităților prahovene, în cursul zilei de 05 aprilie, au fost controlate 1200 de locații din Prahova unde sunt înregistrate persoane aflate în auto-izolare și 43 de agenți economici. Echipele mixte ale MAI au realizat, de asemenea, controale și pe linia respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare.

În urma acestor demersuri, o persoană s-a ales cu dosar penal  ca urmare a încălcării art.352 privind zădărnicirea combaterii bolilor și au fost aplicate 341 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 571.000 lei. Toate au fost date, și de această data, pentru încălcarea restricțiilor de circulație prevăzute în Ordonanțele Militare.

O persoană care nu au respectat măsura auto-izolării a fost plasată în carantină forțată, în conformitate cu prevederile Ordonanțelor Militare.

De la debutul epidemiei și până în prezent, lucrătorii MAI au deschis 69 de dosare de cercetare penală pentru 91 de persoane și au aplicat 5.377 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape  șase milioane lei.

Detalii: 193 de cazuri noi cu COVID-19 raportate azi.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 406 au fost declarate vindecate și externate.