SIMONA BACIU este una dintre femeile – vizionar pe care am cunoscut-o si pe care o consider si un agent al schimbarii. De cate ori am avut prilejul sa o ascult am costatat felul cum ea considera ca fiecare dificultate poate deveni o oportunitate de a creste.

La începutul anilor 90, fiind profesor de tehnologie la un liceu de stat, Simona s-a simtit foarte limitata de posibilitatile acordate de sistemului de învatamânt românesc, astfel a decis sa calatoreasca în lume pentru a însusi modalitati noi si eficiente de predare din strainatate.

Azi, cu douazeci de ani mai târziu, scoala pe care a fondat-o, Transylvania College – Scoala Internationala Cambridge in Cluj (pe care o recomand fiecarui parinte sau dascal sa o viziteze macar o singura data), a devenit singura scoala din Transilvania care este acreditata pentru a preda atât Curriculumul National Românesc cât si cel International Cambridge si a fost aleasa de catre Ministerul Educatiei pentru a deveni scoala pilot pentru reforma educationala.

Recunoscând importanta pe care educatia o aduce în viata comunitatii si a societatii în care traim, Simona si-a facut un tel în viata din aceasta, cercetând în mod continuu posibilitati de optimizare a sistemelor educationale contemporane românesti.

Simona Baciu nu este numai un bun manager si un vizionar, ea este un om care stie sa daruiasca celor din jurul sau timpul si cunostintele sale, prin implicarea în diverse proiecte, prin participarea activa la conferinte si seminarii, devenind astfel un lider de opinie pozitiva pentru schimbare.

Simona Baciu impreuna cu sotul ei, Dr. Dan Baciu sunt initiatorii si fondatorii Fundatiei Copii Fericiti, sub umbrela careia au fost lansate Gradinita Happy Kids si Scoala Internationala Cluj, reunite din septembrie 2012 sub numele Transylvania College, The Cambridge International School in Cluj.

Tot femeia, Simona Baciu este presedinte al Fundatiei Copii Fericiti si membra a bordului Scolii Internationale Cluj. Determinarea si talentul ei organizational au rezultat in realizarea unui mediu unic, de excelenta in educatia romaneasca, reusita confirmata prin acordarea, in 2009, a distinctiei “Scoala Anului in Romania”, din partea Fundatiei Dinu Patriciu.

Misiunea fondatorilor Transylvania College, prin vocea Simonei Baciu este “de a oferi elevilor posibilitatea de a invata intr-un sistem modern de educatie bazat pe performanta.“

Beneficiar

Asociaţia Femeilor din mediul rural Olt

Centro de Studios Infer S.L. (Murcia, Spania)

Echipa